Новини 20.11.24   

В Мінагрополітики затвердили Гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів тваринного походження, що постачаються в невеликих обсягах кінцевим споживачам або локальним закладам роздрібної торгівлі. Документ визначає вимоги для виробництва та обігу яєць, рибних продуктів, м'яса птиці та зайцеподібних, а також туш та м’яса диких тварин. Ці вимоги розроблені на основі законодавства ЄС та сприяють забезпеченню безпечного обігу харчових продуктів тваринного походження через встановлення чітких і прозорих норм у цій сфері

 

Набрав чинності наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 17.09.2024 №3498 «Про затвердження Гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів тваринного походження, що постачаються в невеликих обсягах кінцевим споживачам або локальним закладам роздрібної торгівлі», що затверджує Гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів тваринного походження, які постачаються в невеликих обсягах кінцевим споживачам або локальним закладам роздрібної торгівлі.

Зокрема, до виробництва та обігу яєць, рибних продуктів, живих двостулкових молюсків, м’яса птиці та зайцеподібних, а також туш та м’яса диких тварин.

Гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів тваринного походження, що постачаються в невеликих обсягах, встановлено відповідно до підходів, визначених законодавством Європейського Союзу.

Наказ вдосконалює механізми державного регулювання у сфері відносин, пов’язаних з виробництвом та обігом харчових продуктів тваринного походження, що постачаються в невеликих обсягах. Це сприятиме обігу безпечних харчових продуктів тваринного походження завдяки встановленню єдиних, прозорих та чітких вимог до виробництва та обігу харчових продуктів тваринного походження, що постачаються в невеликих обсягах.

 

Джерело: https://minagro.gov.ua/news/nakaz-pro-hihiienichni-vymohy-do-vyrobnytstva-kharchovykh-produktiv-nabrav-chynnosti?v=673b06b280a1a