Новини 12.07.23 

Порядок надання одноразової матеріальної грошової допомоги постраждалому населенню внаслідок підриву Російською Федерацією греблі Каховської гідроелектростанції зазнав змін

Кабінетом Міністрів України Постановою від 07.07.2023 р. № 691 внесені зміни в Порядок надання одноразової матеріальної грошової допомоги постраждалому населенню внаслідок підриву Російською Федерацією греблі Каховської гідроелектростанції.

Змінами передбачено, що постраждалим населенням, зокрема, визнаються особи, які на момент підриву Російською Федерацією греблі Каховської гідроелектростанції проживали/були зареєстровані/задекларовані в населених пунктах, що розташовані в районах підтоплень Миколаївської та Херсонської областей. 

До внесених змін обов’язковою умовою було те, що такі особи станом на 5 червня 2023 р. не повинні були бути зареєстровані як отримувачі допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам відповідно до Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 р. № 332 «Деякі питання виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам», у населених пунктах, які не зазнали підтоплення. Наразі ця умови виключена.

Постанова набрала чинності 11.07.2023 р